Linkverkorter

Met de linkverkorter kunt u gratis te lange links kleiner maken. Dit is handig voor als u een linkje makkelijker wilt kunnen onthouden. Ook kan het handig zijn om uw link te verkleinen als u deze wilt kunnen delen op social media kanalen zoals twitter, facebook of instagram. Bitly.nl biedt u de mogelijkheid om zelf te bepalen wat er in de link moet komen te staan.

Voorbeeld: Wilt u een link naar uw kledingzaak delen, dan kunt u het linkje bijvoorbeeld Bitly.nl/kledingzaak noemen. Verder is het mogelijk om statistieken bij te houden zodat u precies kunt zien wie er op uw link heeft geklikt en hoe vaak.

Lange urls korter maken

URL-shortening wordt met name toegepast in communicatie media. Websites zoals Twitter en SMS hebben een beperkte karakterlengte. Doordat een gemiddelde URL al snel 60 karakters lang is blijft er weinig ruimte over voor het bericht zelf. Door Bitly te gebruiken maak je lange linkjes kort en blijft er dus meer ruimte over voor de inhoud van het bericht. 

QR-codes

Ook in QR codes biedt Bitly een uitkomst. Hoe korter de inhoud van het bericht (de URL), hoe leesbaarder de QR code. Na het verkorten van de url krijg je direct de QR code te zien. Je kunt deze opslaan en delen met anderen. De QR code hoeft alleen maar gescant te worden met de telefoon. Deze haalt vervolgens de informatie van de QR code. Dit kan een tekst zij, maar ook een link naar een website. 

Printmedia

Korte URLs zijn ook nuttig zijn in print media. Denk bijvoorbeeld aan het verwijzen naar specifieke producten in een website of vanuit een catalogus of aan het verwijzen naar speciale specifieke pagina's in je advertenties. Hoe korter de URL, hoe makkelijker deze over te nemen is. Tot slot biedt Bitly een hele eenvoudige manier om verkeer te meten. Veel URL-shorteners bieden statistieken aan over de redirects. Bij Bitly is het eenvoudig om Google Analytics campagne tags aan de lange doel URL toe te voegen, ook deze worden door Bitly voor je verkort.